Precis som för många andra människor har hundar alltid varit ett mycket stort intresse för oss och därför valde vi att starta denna blogg. Det finns ju helt enkelt så många olika saker att säga om hundar. Hundvärlden är stor och man kan diskutera allt från att skaffa hund, hundens välmående, utställningar och kennlar. Vi hoppas att du ska få lika mycket glädje av att läsa bloggen som det är för oss att skriva den.

Vi vill att allt fler människa ska få ett starkare och större intresse för hundar och därför har vi valt att samla mängder med spännande information här hos oss. Att äga en hund är ett mycket stort ansvar, men också något som man kommer att få ut väldigt mycket av. Av denna anledning har vi valt att diskutera ett flertal frågor som kan vara bra att tänka på innan man skaffar en hund. Här kommer du bland annat att få läsa om vilka frågor man bör ställa sig innan man tar hem den där valpen för första gången, samt vad man ska titta efter för att kunna säkerställa om en uppfödare är seriös eller inte. Tyvärr är det inte helt ovanligt att det förekommer en del smuggelhundar, så för att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att hitta en uppfödare hos SKK.

Mer än bara uppfödning

Naturligtvis ska du få läsa om mycket mer än bara uppfödning av hundar och vad som krävs för att kunna skaffa en hund. Här får du även läsa om hur hunden har påverkat människan och vad det är som gör djuret så otroligt populärt. Vi pratar bland annat lite om hundens historia och vad den användes till förr, samtidigt som vi tar upp mycket nutid. Idag kan hunden användas till allt från sällskapsdjur till hjälp i samband med olika yrken. Du vet väl om att det finns tjänstehundar, t.ex. polishundar och ledarhundar?

Idag kan man hitta hundar på alla möjliga platser och då menar vi inte livs levande hundar ute i rastgården, utan mer på olika typer av kanaler. Hunden är ett smart och mycket intelligent djur som mer än gärna har använts för att skapa underhållande och roliga reklamfilmer, samtidigt som djuret även har fått agera huvudroll i ett flertal olika Hollywoodfilmer. Det råder således ingen tvivel om att hunden idag är ett mycket älskvärt djur som många tycker om. Om du är uppmärksam från morgon till kväll kommer du att se att du stöter på något som har med hundar att göra vid minst 5 olika tillfällen. Det kan till exempel vara grannens hund du ser på väg till bussen eller reklamsnutten för hundmat som avbryter din favoritfilm. Hundar är helt enkelt överallt.

Det är naturligtvis inget negativt med det och är du hundälskare som vi kommer du bara att bli glad. På vår blogg har vi dock valt att fokusera på några specifika ämnen. Här är det uppfödning, kennlar och ”att skaffa hund” som gäller. Vi hoppas att du kommer att få väldigt stor nytta och glädje av den här bloggen och att du även kan hitta information och skapa kunskap som du tidigare inte hade. Ju mer du vet om hundar, desto lättare kommer också livet som hundägare att vara, oavsett om du skaffar hund för första gången eller om du har haft hund tidigare.